“Empower yourself with Krav Maga”

 


We gaan binnenkort van start met een nieuwe cursus op 6 Maart 2024!

Meld je nu aan!

Programma:

Op 6 maart 2024 staat er weer een nieuwe Stay Away cursus gepland.

De cursus bestaat uit 6 trainingen
Cursusdata zijn: 6-13-20-27 maart, 3 en 10 april
Het tijdstip is van 19.30 tot 20.45

We gaan thema’s behandelen als:
– Grenzen/ nee zeggen
– Luisteren naar je gevoel/ intuïtie en verstand
– Bewust zijn van omgeving en signalen
– Houding/ stemgebruik

Daarnaast ga je zelfverdedigingstechnieken leren o.a. tegen vastpakken, slaan, aanranding, verwurging, meetrekken

Je gaat in de cursus (nog meer) ontdekken waar je kracht zit en hoe je deze het best kunt inzetten. De laatste bijeenkomst zijn er mannelijke “ aanvallers” aanwezig om de geleerde technieken mee en op te kunnen oefenen

Adres: de gymzaal aan de Colijnlaan 2 in Delft
Je kunt deze bereiken door een metalen hekje door te gaan achter het zwembad Sportfondsenbad en zijkant van de school

Let op het is in de omgeving betaald parkeren maar je kunt je auto eventueel parkeren in de Van Beresteynstraat en even het fietstunneltje doorlopen. Dan ben je zo bij de gymzaal.

Meer informatie of opgeven kun je door een bericht te sturen via contact op de website of rechtstreeks naar:

Infinitydefense1@gmail.com

 

 

Stay Away cursus

Tijdens de Stay Away cursus leer je je in korte tijd de basisprinciper van Stay Away en Krav Maga en leer je je (nog) weerbaarder je vrouwtje te staan.
Naast zelfverdeding behandelen we thema’s als grenzen, houding/ stemgebruik en besteden we aandacht aan de tijdlijn (verbaal- fysiek)

Na het volgen van een Stay Away cursus is het mogelijk deel te nemen aan de vaste les.
De vaste les is gericht op het verbeteren van kracht, conditie en het onderhouden en doorontwikkelen van zelfvededigignsteechnieken

Krav Maga

Krav maga in die tijd was nog meer iets van het leger (in Israel nog steeds) en de militaire technieken waren onvoldoende aangepast aan het specifieke geweld waarmee een vrouw te maken kan krijgen. Zodoende werd het krav maga voor vrouwen ontwikkeld. Het zogenaamde Stay Away programma. Vrouwen hebben vaak het beeld dat krav maga niet voor hun is. Het systeem te hard en gewelddadig is. Het vrouwen-programma Stay Away is aangepast aan de doelgroep maar lijkt in veel opzichten toch op het krav maga uit de reguliere trainingen. De deelnemers moeten in zeer korte tijd weerbaar worden en derhalve is het programma eenvoudig aan te leren maar zeer doeltreffend.

Stay Away

“Zelfverdediging door vrouwen is een cruciaal aspect van persoonlijke veiligheid voor elke vrouw. Het gaat verder dan alleen leren hoe je jezelf fysiek kunt verdedigen.

“Het gaat om empowerment, vertrouwen en controle over jouw veiligheid”

Vrouwen hebben eerder te maken met andere vormen van “geweld” dan mannen. Grensoverschijdend gedrag in de vorm van intimidatie, ongevraagd vastpakken/ handtastelijkheden, seksueel getinte opmerkingen of gedragingen.

Hoewel de verantwoordelijkheid van grensoverschrijdend gedrag en seksueel misbruik bij de misbruikers/ daders ligt, kun jij (nog beter) voor jezelf op te komen door het aangeven van grenzen, het aannemen van een stevige houding, stemgebruik en passende mimiek. In de training leren we de vaardigheden nog bewuster in te zetten of eventueel aan te scherpen daar waar nodig of gewenst is.

Over het algemeen gaat de zelfverdediging van vrouwen niet alleen over fysieke training; het is een holistische benadering van persoonlijke veiligheid. Het gaat erom vrouwen sterker te maken en hen het vertrouwen te geven dat ze nodig hebben om hun leven zonder angst te leiden. Ik zou elke vrouw willen aanmoedigen om zelfverdedigingslessen te volgen en aan hun reis naar empowerment te beginnen.

De voordelen van een Stay Away curcus?

  • Vertrouwen en eigenwaarde opbouwen
  • Verbetering van fysieke fitheid en kracht
  • Aanleren van praktische zelfverdedigingstechnieken
  • Een gevoel van controle krijgen over de eigen veiligheid

Meld je aan!

Stay Away lessen

Infinity Defense biedt regelmatig Stay Away cursussen. Het doel van de cursus is je in korte tijd weerbaar(der) te maken. We behandelen een stukje theorie en psychologische achtergronden en verschillen in socialisatie van mannen en vrouwen.

Daarnaast is de training vooral fysiek van aard en is er een opbouw hoe en wanneer zelfverdediging in te zetten. We sluiten de training af met het oefenen van wat in de lessen is geleerd met hulp van mannelijke “ aanvallers”/ instructeurs.

Maak kennis met de instructeurs

Yolanda Heijdel is eigenaar en instructeur van Infinity Defense en naast het geven van training werkzaam als sociaal psychiatrisch verpleegkundige in de GGZ. Daarnaast delen verschillende instructeurs en mannelijke “ aanvallers” hun betrokkenheid bij het thema grensoverschrijdend gedrag naar vrouwen en zetten zij zich op regelmatige basis tijdens de cursus en lessen in.

Getuigenissen

“Stay Away heeft me geholpen me zelfverzekerder te voelen” (Iris)

“Door Stay Away weet ik dat ik me als vrouw kan verdedigen” (Linda)

Infinity staat voor oneindigheid. Zo geloven wij in de voortdurende mogelijkheid jezelf en je omgeving te blijven ontwikkelen, en denken we in groei en mogelijkheden. Of je je nu wilt wapenen tegen fysiek geweld, weerbaarder wilt worden of het leuk vindt om zelfverdediging te trainen. Infinity-defense is aangesloten bij de IKMF, International Krav Maga Federation:

Heb je nog vragen/ opmerkingen hoor ik het graag. Of neem even contact op.
 
Alle goeds en blijf gezond! Hartelijke groet: 
Yolanda –  infinity-defense – IKMF/ Stay Away Nederland

 

————————————- & —————————————